8/23/2012

Autorské šialenstvo #2


Je to tu zase. Ruky nado mnou spína autorské šialenstvo. Dokonca som sa rozhodla dať tomuto šialenstvu jeho vlastný deň - štvrtok. Dnes pôjde o niekoho, kto si ma získal už dávno-pradávno. Privítajte romantičku od kosti a stále aktívnu spisovateľku, pretože ani úctyhodný vek (65) jej nebráni písať, Jude Deveraux. 


Žiaľ, moja zbierka predsa len nie je taká veľká, akú by som si želala. Ale ani 18 kúskov nie je málo. Z nich prvé štyri, ako ukazuje obrázok, sú v anglickom jazyku. Objednala som ich z amazon-u, pretože boli lacné a na Slovensku sa vytvoril akýsi "klan bazarových tiet", ktoré nešili pod 9 eur, pokiaľ išlo o zamatovú sériu (ani sa nečudujem, je po nich mimoriadny dopyt). Preto je moja zamatovka: Zamatový prísľub, Zamatová vysočina, Zamatová pieseň a Zamatový anjel v angličtine. Všetky sú to krásne príbehy, ale najviac mi utkvela  v mysli Zamatová vysočina. 





Ďalšia autorkina kniha The Black Lyon na Slovnensku ani v Čechách nevyšla, preto je tiež v pôvodnom znení. Je to akýsi predchodca zamatovej série, pretože rozvíja príbeh ich predkov. 


Táto milá trojica je zase českého razenia. Prvá, Podvržená dáma, v slovenčine nevyšla... Druhú síce v slovenskom preklade nájdeme, ale mne sa ušla česká verzia. A tretia? Už ani neriešim, či vyšla v tom, alebo onom jazyku, ale pravdepodobne bola za lepšiu cenu, alebo bola dostupnejšia ako slovenská.


Najnovšia séria Edilean ako na striebornom podnose. Nemám ju síce úplne skompletizovanú, ale postupne sa na tom pracujem. Z tejto série si ma najviac získalo Levanduľové ráno


Tieto krásavice sú poväčšinou jednorázové počiny, teda až na Návrat do letného domu, ktorý je súčasťou série, aj keď iba dvojdielnej, Letný dom. Rovnomerne znejúcou prvou časťou síce nedisponujem, ale prečítaná je. Aké by to bolo hneď skočiť na druhý diel? Z tejto štvorice je Kráľovská odysea môj top. 


Nuž, a tu môžete vidieť tiež len dvojdielnu sériu Dvojčiat: Ľadová dáma a Ohnivé dvojča. Ani sa neviem rozhodnúť, ktorá z nich ma viac zaujala... žeby Ľadová dáma?


A na záver ešte pár snímkov týchto krásavíc spolu. Ale im to sekne, nie?




PS: Ako ste na tom vy so svojou autorskou šialenosťou? 



6 komentárov:

Myanmar povedal(a)...

18 knížek od jednoho autora, to nemám ani v nejmenším :) O autorce jsem dodnes neslyšela ale věřím, že bude dobrá :)

Unknown povedal(a)...

Ona je už veterán a na konte má cca. 50 románov... :)) Jop, dúfam, že som ti rozšírila obzor, aj keď toto asi nebude tvoj obľúbený žáner. Hoci, táto autorka má na svedomí aj cestovanie časom a pod. nadprirodzeno B-)

Vendula povedal(a)...

Zrovna od Jude jsem nic nečetla, ale znám ji, vím o ní:) ale i přes to ráda čtu historické romány, i když já dávám přednost Lise Kleypas :))

Unknown povedal(a)...

Nič? Ak by si nááhodou niekedy začala, tak od zamatovej série... skromná rada :D Jop, aj Kleypas-ku mám za sebou, asi 4 knihy. Vlastne, ja mám za sebou množstvo historických románov (romancí) :D

Pampeliska povedal(a)...

Pekná zbierka. Ja mám od tejto autorky zatiaľ len 11 kníh.
Knihy v angličtine závidím. O tom zatiaľ len snívam, lebo je naozaj veľa kníh, ktoré sa k nám nedostanú. Zamatová séria okolo mňa ešte ani nešla, ale už sa na ňu teším, lebo je celkom ospevovaná. Inak skočila som sem z googla, lebo ma pri googlení zaujali fotky. Na tom okne to vyzerá naozaj dobre. Keď bude čas asi to tu trochu pobehám, či nájdem ešte nejaké tie romantické šialenosti. :)

Unknown povedal(a)...

Ďakujem, Pampeliška. No, k dnešnému dňu som zaznamenala prírastok asi ďalších 5 kníh od autorky, takže som prekročila magickú hranicu. V každom prípade rada počujem, že niekto je ohľadom nej na podobnej vlne, ako ja.
Inak, dobre vedieť, že google ma nezamlčuje :) Kedykoľvek si tu vítaná - hádam tu čosi nájdeš.