9/04/2012

Knižné edície #1_Moderní díla fantasy od Laser-books


Dnes mi do nosa frnkla zaujímavá knižná edícia. Prvé, čo ma oslovilo, bola chytľavá obálka pripravovanej novinky Mlhy věčnosti. Tak som si pozrela stránku vydavateľstva a všetky ostatné covery nie sú o nič horšie, čo už je úctyhodnejšie. Obsah už mi nie je taký známy, keďže som ešte žiadnu z edície nečítala, ale podľa externých hodnotení a recenzií sa je na čo tešiť. 
Práve pri príležitosti vydania nového "člena" mi napadlo, že vytvorím kvázi (utorkové) meme. Teda si predstavme Moderní díla fantasy:

 

* * *
10. 

Novinka, ktorá vyjde v prvej polovici septembra
Mladý Galen Waylock je posledním strážcem snové brány, za níž vyčkává prastaré zlo lačnící po světě lidí. Galenova rodina ji střežila po tisíc let a snášela posměch světa, který tuto hrozbu pustil z hlavy coby pouhý mýtus. Dokonce i Galenův otec se zřekl svého postu. Vzdal se víry v jiný svět, opustil Věčnost i liduprázdné mainské pobřeží a cestoval po světě jako voják. Ale ve snovém světě zazněl bez povšimnutí varovný zvon. Nyní se v hlubinách probudili přisluhovači Temnoty a dlouhé, předlouhé roky služby dospěly ke konci. Do našeho světa vtrhlo vojsko bájných nestvůr a Galen s přáteli s nimi začali bojovat. Kvůli bitvě s nesmírnou temnotou se vrátil dokonce i jeho otec. Síly světla se shromáždily ve Věčnosti, a ta musí nápor ustát, jinak bude vše ztraceno. 

John C. Wright je jedním nejvýznamnějších talentů nového století a jeho debutová SF trilogie Zlatý věk si vysloužila nadšené recenze. Nyní v Mlhách Věčnosti navazuje na výjimečný fantasy románPoslední Strážce Věčnosti, vzrušujícím příběhem, který nadchne všechny své čtenáře.



9. 


Laser-books, 2012

8.

Laser-books, 2011

7.

Laser-books, 2011

6.

Laser-books, 2010

5. 

Laser-books, 2010

4. 

Laser-books, 2010

3. 

Laser-books, 2009

2. 

Laser-books, 2009

1. 

Laser-books, 2009

Všetky knihy sú dostupné aj TU

Tak čo, ako ste na tom s touto edíciou vy? A dôležitejšie, čo hovoríte na obálky? Však sú fajn ;-)





Žiadne komentáre: